audio produkcija icon

Muzička produkcija od ideje do realizacije

Muzička produkcija predstavlja proces pripreme, beleženja, estetskog oblikovanja i tonsko-tehničke obrade audio zapisa. Jednostavnije rečeno, muzički producenti su dizajneri zvuka. Muzička produkcija obavlja se u profesionalnom tonskom studiju opremljenom visokokvalitetnim mikrofonima, višekanalnim magnetofonom, umreženim računarima i velikim brojem muzičkih fontova i softvera.

AS Films pruža usluge muzičke produkcije u savremenom studiju u centru grada. Naši posvećeni audio ineženjeri su ujedno i iskusni muzičari koji će vam vrlo rado pomoći oko aranžmana pesme i odsvirati ili otpevati segmente potrebne da vaša pesma zvuči kvalitetno i moderno. Uvek su spremni da daju profesionalni, ali i prijateljski savet i vašu ideju umetnički i tehnički preoblikuju do savršenstva.

AS Films studio vezan je u lanac softverom Pro Tools, koji je u svetu standard u oblasti obrade zvuka.

Za nas, muzička produkcija je mnogo više od sklapanja audio zapisa i to vam i nudimo. Pomoći ćemo vam da vaša pesma oživi na pravi način kako bi je drugi čuli baš onako kako ste je vi zamislili.

Tri koraka do zvučne magije

Proces dizajniranja zvuka sastoji se od tri osnovne faze: snimanje, miksovanje i masterovanje. Mi znamo da je svaka od njih podjednako bitna, pa im posvećujemo posebnu pažnju.

Vokalno-instrumentalno snimanje (recording) je najbitniji deo procesa muzičke produkcije. Ukoliko se profesionalno snimi, često je dobar snimak dovoljan da se osnovna zamisao i emocija prenese do slušaoca. Zato je potrebno da studio bude dobro opremljen najkvalitetnijom analogno digitalnom opremom kojom će upravljati iskusan audio inženjer i sve elemente pravilno postaviti.

AS Films studio poseduje i lampaška predpojačala koja dodatno doprinose kvalitetu zvuka, a vaš vokal ili instrument verno prenosiomo u digitalni zapis, što će olakšati i ubrzati dalju postprodukciju.

Obrada audio materijala (mixing) čini da se raznim efektima i procesorima naglasi poruka koju snimak nosi u sebi. Miksovanje predstavlja vešto spajanje svih instrumenata i vokala u jedan audio zapis, poput slagalice. Sve kanale potrebno je uklopiti da daju nivelisanu sliku, postojan zvuk bez neprijatnih frekvenci, gde se svaki instrument posebno i kvalitetno čuje i raspoznaje.

Dobre ideje uz kvalitetnu produkciju učiniće pesmu drugačijom, zanimljivom i dati joj X faktor koji će je izdvojiti od prosečnih.

Završno procesuiranje (mastering) je deo postprodukcije koji finalizuje i daje konačni izgled vašoj numeri. To je jagodica na torti koja miksu daje dubinu, jačinu i adekvatne frekventne opsege. Masterovanjem se nivelišu razlike, brišu suvišni i „neprijatni“ delovi i poboljšava sam miks. Ovaj proces ima i zadatak da pripremi sve pesme na albumu tako da čine kompaktnu celinu.

AS Films vam pruža i mastering gotovih mikseva i demo snimaka, pored onih kojih su snimljeni u našem studiju. Veliki broj masterovanih pesama i višegodišnje iskustvo u praksi čine nas idealnim izborom ako vam je potrebna kvalitetna i profesionalmna muzička produkcija.

Zašto da nam poverite muzičku produkciju

Naš studio u centru Beograda je kompletno akustički obrađen i idealan za snimanje vokala i instrumenata. Imamo tehničke kapacitete za specifične zahteve svakog klijenta. Studio pruža mogućnost višekanalnog snimanja i postprodukcije.

Tim iskusnih audio i video inženjera i najmodernija oprema idealan su izbor ukoliko vam je potrebno snimanje profesionalnog covera kojim ćete na pravi način predstaviti svoj talenat i ugovoriti nove angažmane.

Pozovite nas ili nam pišite i zakažite svoj termin za besplatne konsultacije. Saslušaćemo vaše ideje i predložiti najbolje rešenje u skladu sa vašim željama i mogućnostima. Za stalne korisnike naših usluga obezbedili smo posebne pogodnosti i popuste.

KONTAKT